31 Temmuz 2013 Çarşamba

Gelecek İnsan Kaynaklarında

''Markaların hedef kitle ile yürüttükleri her türlü iletişim çabasının yanı sıra marka içi iletişimini de sağlam bir şekilde yürütmesi gerekir. Kurum içi iletişimin sağlıklı yapılması çalışanların bir birinden haberdar ve etkileşim içerisinde olmaları şirketin üretim süreci açısından çok önemlidir. Çoğu şirkette insan kaynakları departmanı stratejik bir birim olarak kurgulanmayıp ciddiye alınmadığı için şirket içi bilgi akışı sağlıklı şekilde ilerlememekte ve çalışanlar bir birinden habersiz bir şekilde senkronize olmadan çalışmaktadır. Şirket içerisinde insan kaynakları doğru bir şekilde yapılandırılırsa departmanlar arası kopukluklar ortadan kalkar ve üretim süresi hızlanır, işe yabancılaşma gibi problemler ortadan kaldırılır.

İnsan Kaynakları


Etkili bir insan kaynakları yönetimi için; iş gücü planlaması, kadrolama, iş değerlendirme, ödüllendirme, yetiştirme – geliştirme gibi önemli konular hakkında bilgi ve birikime sahip olmak gereklidir. İnsan kaynakları birimi, insan kaynakları eğitimi almış konunun uzmanları tarafından yönetilmelidir. Şirketlerinizde etkin ve doğru kurgulanan insan kaynakları birimlerinin, verimliliği arttırdığı, iş yaşamının niteliğini yükselttiğini ve rekabet üstünlüğü sağladığını görebilirsiniz. İnsan kaynakları yönetiminin çalışanların şirket içerisinde güvende ve mutlu hissetmesini sağlaması çalışanların verimliliğini de arttıran en önemli unsurlardan birisidir. İnsan kaynakları departmanları kendi içerisinde şu bölümlere ayrılmaktadır; İş Analizi ve İş Dizaynı, İnsan Kaynakları Planlaması ve Çalışan Seçimi, Eğitim ve Geliştirme, Performans Değerlendirme, Kariyer Geliştirme, İş Değerlendirme, Ücret Yönetimi, İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı.

İBS


İnsan kaynakları departmanı bu birimlerden sorumlu olduğu gibi aylık satış rakamları, stratejik planlama verileri, şirket karlılığı, finansal veriler gibi şirket bilgilerine de hakim olmak zorundadır. Ana iş süreçlerinde yer almadığı için bu gibi bilgilerden uzak kalan insan kaynakları yönetimi mutlaka konunun uzmanları olan insan kaynakları sertifika programları eğitimi almış kişiler tarafından yönetilmelidir.
Etkili insan kaynakları yönetiminden pazarlama eğitimine, reklam yazarlığından dijital pazarlama eğitimine kadar bir çok sertifika programını uzman kadrosu ve deneyimli çalışanlarıyla veren İBS; İstabul Business School kendinizi bu konuda geliştirmek ve bilgi eksiklerinizi gidermek için bulunmaz bir fırsat. Profesyonel iş hayatında ön plana çıkmak ve başarıyı yakalamak adına değerlendirilmesi gereken bir seçenek oluşturuyor.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder